Mijn naam is Ellen van den Elshout (1974). Ik woon in het gezellige Etten-Leur in Noord-Brabant. Ons gezin bestaat naast mijzelf en mijn man, ook nog uit 2 heerlijke mannetjes van 7 en 11 jaar.

Mijn passie ligt in de agogiek, de wetenschap van de gedragsverandering. Ik ben opgeleid als agogisch werker en heb 10 jaar lang gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Indertijd heette dat nog zo. Daarna heb ik ruim 14 jaar als coach, trainer en floormanager gewerkt in verschillende functies.

Ik ben naast agogisch werker, geschoold in sensorische integratie ofwel sensorische informatieverwerking. Ik ben de trotse eigenaresse van NO LABEL Coaching & Training. De afgelopen jaren heb ik al voor veel kinderen hun dagelijks leven wat prettiger kunnen maken en daarbij ook voor de ouders. Ik ben een trainer in hart en nieren en heb een fascinatie voor alles dat afwijkt van de norm. Ik vind het heerlijk dat kinderen zo puur zichzelf zijn en nog buiten alle lijntjes lopen. Ik ben groot fan van de uitdrukking dat normaal het gemiddelde is van alle afwijkingen.

Ik geef gastcolleges en ik verzorg trainingen en informatieavonden voor ouders, geïnteresseerden en jeugdprofessionals op het gebied van sensorische informatieverwerking, gedrag, hechting en trauma. Ik ben getraind in de ACE- study; de Adverse Childhood Experiences. Negatieve jeugdervaringen kunnen leiden tot trauma en 'chronische- en/of toxische stress'. Toxische stress verstoort een optimale hersenontwikkeling, waardoor kinderen ander gedrag vertonen, meer kans lopen op chronische ziektes en op psychische en emotionele problemen. De afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen en bijscholing gedaan op medisch gebied en m.n. op het vlak van ACE-study, hechting en trauma en de neuroplasticiteit van het brein. Ik hou mijzelf graag bezig met de laatste ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van de werking van de hersenen en onze zintuigsystemen. Ik vind het belangrijk dat al mijn trainingen wetenschappelijk ondersteund zijn en blijven door de laatste nieuwe medische onderzoeken op dit gebied.